• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
ff16f5e4e8e30b7438258387fec146c3.jpg

ВРТИЋ "ВЕСЕЉКО"

Поводом обележавања " Дана планете Земље" у холу вртића направили смо изложбу
дечијих ликовних радова како би послали важну поруку и подигли свест о заштити животне средине и очувању наше планете.
Поводом објављивања збирке „ Од маште до играчке и назад-2“ у организацији Удружења васпитача Београд, организован је коктел и пријем аутора у Скупштини града. Том приликом васпитачице нашег вртића „Весељко“ , Зорана Милићевић и Славица Карановић, чија је игра „Асоцијације“ награђена на конкурсу за најбоље дидактичко средство 2013. године у категорији игре, и освојено 2. место, присуствовале су овом свечаном догађају чије је дидактичко средство објављено у збирци.
У оквиру пројекта "А која је ово боја",у млађој групи, васпитачице су осмислиле и направиле дидактичко средство "Паркирај Ауто". На доњој страни картона већег формата налепљено је пет превозних средстава у различитим бојама (црвена, жута, плава, зелена и наранџаста). На горњој страни картона налази се пет гаража у истим бојама. Пут од превозног средства до гараже обележен је кружићима одговарајуће боје. Задатак за дете је да паркира ауто у гаражу бацајући коцку кад на њега дође ред. На свакој страни коцке су кружићи(1-2) који означавају број поља који ауто треба да пређе. Победник је оно дете
које прво пређе пут и стигне до гараже у идентичној боји превозног средства.
У склопу пројекта "Шта је тврдо испод моје коже" деца старије групе посетила су кабинет за биологију у ОШ "Васа Пелагић". Бројним реквизитима и професионалним приступом, наставница Кристина је приближила деци значај и функцију органа у људском телу.
У сарадњи са локалном заједницом, деца предшколске групе посетила су ОШ "Васа Пелагић" у Котежу и присуствовала једном часу у циљу упознавања са предстојећим обавезама које их очекују у септембру када крену у први разред. Деца су са радошћу прихватила овај изазов, видно срећна што ће то бити њихова нова кућа. Такође, предшколска група имала је прилику да се упозна са представницима „Завода за ветерину Београд“ где су се кроз презентацију упознали са различитим врстама паса, начину одгоја,
прихватања одговорности за бригу о кућним љубимцима и оно најважније приласку и опхођењу према псима луталицама и туђим љубимцима.
У склопу пројекта „ Ко се чиме бави?“ деца јаслене групе имала су прилику да упознају маму Катарину која им је представила своје занимање-доктор. Деца су манипулисала медицинским прибором развијајући когнитивни развој и емпатију.