• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
21428e0e99412f45d99fa7ef7660c9f0.jpg

ВРТИЋ "ВЕСЕЉКО"

Остварена је сарадња са организацијом "Шума пева" која је донирала и заједно са нашим родитељима посадила у дворишту вртића осам стабала различитог дрвећа. Осам стабала је симболичан број због броја радних соба које има објекат "Весељко". Деца из сваке групе имају задатак да брину и негују своје стабло.
Васпитачица, Сања Арсић, је направила и представила на Активу васпитача објекта
"Весељко", дидактичко средство под називом "4 у 1" које је намењено свим узрасним групама. Сања је кроз презентацију објаснила како се средство користи и шта развија код деце (пажњу, концентрацију, фину моторику шаке, прецизност...)
У склопу пројекта "Ко се чиме бави?", деца старије јаслене групе упознала су се са занимањем пекар. Деца су месила тесто за хлеб и упознавала се са прибором који користе пекари. Циљ ове активности је подстицање сензоперцептивног развоја код деце,развој фине моторике шаке и сарадње.
Поводом 8. марта, Дана жена, деца средње вртићке групе су припремила приредбу за маме које су уживале у рецитацијама, песмама и музичко-покретним играма. Након приредбе свако дете је својој мами уручило поклон, шарену торбицу, које су направили заједно са својим васпитачицама.
У оквиру пројекта "А која је ово боја?", родитељи млађе групе су добили "домаћи задатак" да заједно са својом децом направе тактилне подлоге у одређеној боји и на исту залепе предмете у задатој боји (нпр. плава подлога са плавим предметима). Средство је намењено препознавању и именовању боја, класификацији, богаћењу дечијег речника, одржавању дечије пажње и концентрације.
У току викенда заинтересовани родитељи старије групе вртића "Весељко" су довели децу на изложбу "Моје тело-ремек дело". Изложба је одржана у сали хотела Москва у Београду. Тема изложбе је била у складу са пројектом који је актуелан у групи под називом "Шта је тврдо испод моје коже?".
Предшколска група из вртића "Весељко" у склопу пројекта "100 дана-100 књига" је
посетила штампарију Publish и музеј Југославија са поставком изложбе "Јежева кућица". У штампарији су се упознали са машинама за израду књига, а у музеју деца су имала прилику да погледају изложбу која је подељена у две целине. Прва целина представља полигон за игру и активирање маште, а друга је документарног карактера о животу Бранка Ћопића.