• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
c42460686a943895964bd1d0ec76734c.jpg

ВРТИЋ "СУНЦОКРЕТИ"

Ако сте се икада запитали како се прославља Дечија недеља и какве се активности тада организују у београдским вртићима, ево одговора. Сваке прве недеље октобра, пратећи  одговарајући слоган, васпитачи са децом осмишљавају акције, веселе и едукативне догађаје који играју важну улогу у развоју деце. Ови догађаји обично окупљају децу, родитеље и васпитаче како би заједно провели време и створили повољну средину за учење и развој.

Палилулски вртићи тада организују добротворне акције, вашаре, излете, еколошке радионице, дружења са родитељима кроз креативне, истраживачке и стваралачке активности, гостовања, посете...

Вртић Сунцокрети се налази у Вишњичкој бањи, на брду са најлепшим погледом на град. Око вртића је дрвеће које сваке године посади генерација која одлази у школу. Овај вртић је саграђен давне 1986 године и сада у њему борави 430-оро деце чији су родитељи, већином, расли у нашим Сунцокретима.

Наши најмлађи, јасленци, су ту прилику искористили да са родитељима израде играчке од природних материјала: крпењаче, лутке од кукурузовине, варјача...

Поред тих играчака, на Вашару који је организован у дворишту вртића, нашле су се књиге за децу, играчке, ушећерене јабуке, лицитарска срца, кокице...и један кутак за одмор где се нудио сок од јабуке. Церемонију отварања Вашара у Сунцокретима, преузели су петогодишњаци са Бранковим колом, а придружили су им се ученици првог разреда  ОШ“ М.П.Барили“ и деца из приватног вртића „Чупко“.

Са једне стране родитељи у улози трговаца а са друге стране деца, комшије, родбина-као купци. И сви са једним циљем а то је да се прикупи што више средстава за опремање вртића.

Наредни сунчан дан смо искористили за излет у Радимиловац-Мали Дунав-огледно добро Пољопривредног факултета у Београду који је научни, образовни и туристички полигон за мале и велике истраживаче.

Деца су могла да упознају водене екосистеме, посете јавни акваријум, зоо врт са воденим птицама, малу ботаничку башту, оазу барских корњача, да се опробају у пецању...

Оно без чега не може да прође ни једна Дечија недеља, нити једна генерација која излази из вртића Сунцокрети је  да се  посади дрво.

Тако су и овај пут деца из три предшколске групе копала, садила и заливала воћку коју су одабрали за своје дрво.

Последњег дана Дечије недеље смо сумирали утиске, поклањали једни другима загрљаје и осмехе а све то уз представу „ Милица Нећалица“ и позориштанцета Јелентина.

Већ за два дана у вртићу Сунцокрети ће поново бити узбудљиво јер Дечија недеља наставља да инспирише и подстиче децу да се играју, уче и расту у заједници која брине о њиховом детињству.