• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
969778cc1a1a455e7cde8afb0c4fdb31.jpg

ВРТИЋ "ЛАСТАВИЦА"

Протекли период вртић „Ластавица“ посветио је раду на пројектима.

Заједно са својим родитељима, малишани млађе групе су правили печате – отиске шумских животиња, користећи различите природне материјале, сунђере, картоне, боје, који ће им служити за наставак пројекта „Зашто меда спава“. Ова активност изазива зачудност и радозналост, развија машту и моторику, а деца изнова и изнова траже да отискују трагове.

У оквиру пројекта „Покрет“ који су недавно започела, деца млађе групе се опробавају у активностима где кретањем маказица прате линију на папиру и развијају фине покрете. Радо се такмиче у активностима где треба да покрену лоптицу а да је не додирну, и тако је убаце у чашу. Деца навијају, радују се, поштују правила, развијају такмичарски дух...

Средња група се, уз помоћ својих васпитача, опробава у вештинама израде теста, правили су погачице и кифлице, уз чије залогаје су уживали, како они, тако и запослени у вртићу. С поносом су учествовали у прављењу - делили задатке, мерили, месили, обликовали, са капицама на глави. Посетили су оближњу пекару, где су видели како то раде и прави мајстори овог заната, пекарима су поклонили цртеж, а деца су заузврат добила пуну торбу пецива.

У предшколској групи почео је пројекат о планетама и убрзо су настале промене у соби – направили су „млечни пут“. Настала је и прва промена у предпростору, која ће се временом надограђивати. Посетила их је мајка – хемичар, која им је показала огледе, прилагођене узрасту и актуелном пројеку. Деца су с одушевљењем учествовала у експериментима: „Дух из боце“, „Слоновска паста“, „Хемијски камелеон“, о којима и даље причају...

Поводом прославе Светог Саве, предшколци су приредили приредбу, где су рецитовали и певали песме о нашем првом просветитељу. Приредби су присуствовале све вртићке групе. Истим поводом, средњу групу је посетила мајка која је професор музичке културе у ОШ „Олга Петров“, која је свирала на клавијатурама и певала, и деца су заједно с њом изводила химну.