• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
389de03ac9594d91d250a0ff534fd5e3.jpg

ВРТИЋ "ЛАСТАВИЦА"

Млађа 1 група је уз помоћ васпитача применила дигиталне технологије у свом раду и искористила QR код, како би мамама за 8. март послали видео честитку. Маме у сваком тренутку могу да очитају QR код и присете се лепих речи које су им деца упутила. Са једне стране привеска је код, а са друге стране фотографија детета.

Млађа 2 група се опробавала у игри где су хватали лоптицу кашиком и убацивали у одговарајуће поље, у склопу актуелног пројекта „Покрет“. Без покрета нема ни цртања ни сликања, па се опробавају и у различитим ликовним активностима.

У оквиру пројекта „Шта све лети“ деца средње вртићке групе разговарали су на ову тему и дошли до тога да и ракета лети, па су од различитих материјала, облика и боја састављали, цртали, лепили и украшавали, а потом дали занимљиве исказе и име својој ракети. Овим ремек – делима украшен је предпростор њихове собе.

Старија група је уоквирила свој пројекат о вештинама посетом родитеља који су желели да представе своја умећа. Посетио их је тата који је са децом месио и обликовао тесто и правио кроасане. Деца су одабрала да кроасани буду слатки. Посетила их је и једна мама која се бави израдом медењака, и то је уједно била и радионица поводом 8. марта. Мама је поклонила сваком детету кецељицу и помогла  да направе изненађење мамама за њихов празник. Прво су чули бајку о „краљевској глазури“ а онда је почела авантура: мешење, моделовање, печење, украшавање... Сваки медењак је био јединствен и леп на свој начин, баш као што је и свако дете. Угостили су и маму која је члан екипе „Црвеног крста“, која је показала како можемо да пружимо прву помоћ уз помоћ троугле мараме, шта радимо када нам крене крв из носа, који је број хитне помоћи и друге занимљивости. Са њом је дошла и шминкерка, која је осликавала реалне ефекте повреда, што је деци било посебно занимљиво. Започели су и нов пројекат „Да ли је тешко бити фин“ и посетили библиотеку, где су се лепо понашали, пажљиво листали и разгледали књиге, рецитовали песму о бонтону...

Предшколци су у оквиру пројекта о планетама имали радионице, где је једна мама са децом израђивала ракете од рециклажног материјала, а један тата дошао на идеју да заједно са децом направи велику 3D ракету. Такође, њихову собу краси и свемирска станица коју су направили уз помоћ својих васпитачица. Лепо време су искористили за припрему за такмичење на маратону. Долазак пролећа прославили су и шетњом кроз природу, где су обишли и упознали  околину вртића, заједно са старијом групом.

Велико хвала једном тати који је својим вештинама мајсторисања поправио дечији мобилијар у вртићком дворишту и мами која је донела фарбу да се боје освеже. Овом приликом се захваљујемо свим родитељима који су учествовали у пројектима вртића, и позивамо и остале да нам дају своје предлоге, сугестије и идеје...

54f0d079c278aa6d580be050d37f7f67.jpg

ВРТИЋ "ЛАСТАВИЦА"

Млађа група обележила је Дан науке различитим експериментима: „Пиши – бриши“ експеримент са приридним састојцима и експеримент „Путујући балон“. На жутој подлози направљеној од куркуме деца су писала помоћу детерџента за судове а онда лимуновим соком брисала оно написано. Са одушевљењем су неколико пута писали и брисали.