• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
8ca84f6062b4ab386ccfb8b41b4273e8.jpg

ВРТИЋ "ЛАСТАВИЦА"

Дечију недељу под слоганом „Велико срце деце Србије“ вртић „Ластавица“ обележио је многобројним садржајем.

На велику радост деце организовали смо излет у Београдски Зоолошки врт, где нас је дочекала и пожелела добродошлицу једна „наша“ мама, која брине о беби зоо врту. Деца су показала бескрајну срећу и велику љубав према животињама.

Предшколци су, као и сваке године до сада, посетили прваке Основне школе „Олга Петров“ и први пут сели у ђачке клупе. Уживали су у приредби коју су им прваци приредили. Такође, у сарадњи са родитељима власницима пицерије, предшколци су се опробали у процесу прављења овог италијанског специјалитета.

Једног топлог јутра током дечије недеље разгибавали смо се и играли фудбал на „ПКБ стадиону“, затим смо посетили  цркву, пошту...

Цртали смо срца, украшавали и поклањали другу/другарици. У дворишту вртића организовали смо заједничко дружење свих група уз такмичарске и покретне игре.

Дечију недељу оплемениле су и радионице средње и старије групе, где смо са мамама правили накит, вајали и украшавали срца од теста у боји, експериментисали... Млађа група је правила шешире са родитељима и украшавала их, а потом су ревијом „Шеширијада“ приказали целом вртићу своја мала ремек - дела.

Посетили су нас и родитељи који су представили своја интересантна занимања. Мама микробиолог нам је кроз едукативне приче и слике указала о значају хигијене за здравље и да су бактерије лепе само под микроскопом. Јасленци и млађа група су с одушевљењем учествовали у радионици са татом пчеларем, који нам је показао своје заштитно одело, кошнице, како прави дим... Један дека – фрулаш и мајстор, понео је своје алатке па је са децом „мајсторисао“, а потом је засвирао на својој фрули народне песме. Уживали смо и плесали уз музику Португала уз звуке гитаре једног тате уметника. Мама медицинска сестра је кроз игру са децом уз помоћ реквизита приказала своје занимање а уједно децу и ослободила страха од лекара. Бавили смо се и метеорологијом уз занимљиве приче једног тате који нас је је посетио и научио нечему новом и непознатом.

Ова дечија недеља ће, како деци, тако и родитељима и васпитачима, дуго остати у сећању јер су сви учесници показали да имају велико срце пуно љубави, спремно за дружење, сарадњу и нова искуства.

adcdab93cf26b135212acde523c36c93.jpg

ВРТИЋ "ЛАСТАВИЦА"

За 103-ћи рођендан,

Установо моја,

Шаљу ти честитке

Сва деца твоја.

 

Свечани столњак

направили ми смо

и уз њега прилажемо

ово наше писмо.

 

На столњак стави торту,

На њу свећица 103

И радосни будимо

Увек заједно сви.

 

Живела ти нама

Још година много,

А Ластавица наставља

Да воли децу нежно, никада строго.