• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
7b9329336268b62a64bbd1ba4ac2c5bb.jpg

ВРТИЋ И ЈАСЛИЦЕ "КОЦКИЦА"

На иницијативу колегиница које раде у овом вртићу дошле смо на идеју да средимо двориште, посадимо још дрвећа, наспемо плодну земљу у већ постојеће баше у којима је земља била прилично испошћена, да ту плодну земљу сипамо у велике камионске гуме и правимо са децом огледне баште, да направимо пешчанике и средимо атријум.

Остварена је предивна сарадња са ЈП Србијашуме, они су нам донели десетак туја, ловор – вишње и неколико младих бреза, од њих смо такође добили и неколико кубика плодне земље за нашу замисао на тему огледних баштица.

Родитељи су нам донели десетак великих гума које смо офарбале и од неких су направљене жардињере, а неке ћемо да залијемо бетоном и направимо тунеле.

Од родитеља смо добиле неколико кубика песка који ће бити користан када будемо направили пешчанике од палета. Палете су нам такође донирали родитељи из неколико група.
Родитељи средње групе су направили воз од дрвета који нам стоји у дворишту и деца се са њим већ играју.

Ољуштили смо старе слојеве фарбе са зидова који су баш на улазу и вртић и све офарбале масном фарбом, сада улаз у вртић изгледа много лепше.

Посађене су све саднице које смо добили и од родитеља и од Србијашума, за Осми март смо замолиле родитеље да дарују по један саксијски цвет за нашу башту...деца су са васпитачима одавно посадила то цвеће и воде рачуна о њему.

Офарбана је ограда вртића, све гуме, нацртане су нове школице, прекопане су баште, офарбане дрвене клупе.

Акцији се прикључило 5 радника једног предузећа који су поред нашег вртића правили паузу и желели су да нам помогну.
Учествовало је 12 запослених и 9 родитеља....

Ми смо се тог дана провели предивно. Родитељи су донели мафине, сокове, воду, кафу, слано послужење. Колегинице су донеле сремске специјалитете, пите и проје...све калорије смо потрошили и кући смо сви отишли уморни, али задовољни.

Хвала свима који су учествовали, до следећег дружења ЧУВАЈТЕ НАМ ПЛАНЕТУ.