• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
ec6ee531cadb4f585f6bbc80479f66a0.jpg

ВРТИЋ "БОШКО БУХА"

Дечију недељу започели смо музичком игром „Пронађи половину свога срца“ као и дружењем средње вртићке и јаслене групе. Остварили смо хоризонталну размену са ПУ „Миша Цвијовић“, објекат „Валтер“ из Пријепоља, града у коме се налази споменик Бошка Бухе. Деца су даровала слику и цртеже на тему „Дете детету“. 

Организовали смо хуманитарну акцију под именом „Велико срце за сву децу“ у којој су учествовали родитељи. Истог дана деца су провела дан у играма „Журка у црвеном“ и „Пошаљи балон другу“. Уживали смо у позоришној  представи ,,Спаса досада.“ Најмлађи другари су дали свој допринос отискивањем јабуке, под слоганом ,,Јабука у руци.“ 

Дечију недељу су обележиле радионице са родитељима: ,,Поклон по жељи за друга/другарицу“, ,,Поклони другу цртеж на мајици“, ,,Мој знак.“ 

Имали смо и активности које подстичу међусобну кооперацију и сарадњу: ,,Једно срце за све“ – бојимо велико срце сви заједно, ,,Подељена срећа је два пута већа“, Једно срце за све“ – бојимо велико срце сви заједно, Кооперативне игре средњих вртићких група ,,У добром тиму куца једно срце“ – посета стадиону ФК Београд.

Писали смо поруке пријатељства  ̶ „Волим те зато што ...“ .

Мислили смо и на оне којима ће наша пажња и по нека играчка измамити осмех на лице, а то су деца на болничком лечењу у Крушевцу, за које смо прикупљали играчке кроз акцију ,,Играчка на дар“.

Традиционално смо посетили све предшколске групе ОШ „Стеван Дукић“.

Док смо маскенбалом обележили крај Дечије недеље.