• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
056cf97f9070a32ace604fca3be199d3.jpg

САРАДЊА СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

15.03.2024. године са почетком у 13 часова одржан је радни састанак/дружење релевантних страна укључених у образовање деце припадника етничких група (ромских заједница).
Састанку су присуствовали представници организација цивилног друштва: Центра за интеграцију младих (CIM), као организатора догађаја, чији је програмски координатор Лазар Милошевић био домаћин догађаја и организације Roma Education Fund (REF), организација EU која се бави интеграцијом и образовањем припадника ромске популације. Наша земља је у другој фази њиховог пројекта, са земљама Западног Балкана и Турском, а Центар за интеграцију младих је њихов партнер у Србији.
На састанак су позвани запослени у школама које похађају припадници ромске популације, родитељи, волонтери CIM-а и запослени у ПУ “Бошко Буха”. Испред наше Установе су присуствовали: социјална радница Биљана Јевтић, сестра за ПЗЗ ВеснаМилетић и васпитачи Мале школе у ОШ “Јован Поповић”  Биљана Николић и Татјана Рачић.
Присутни су у неформалној атмосфери разменили искуства о раду и процесу укључивања деце ромске популације у васпитно-образовни процес и наставу, као и о међусобној сарадњи.
Ана Дураки је, испред организације REF, у разговору упознала васпитачицу Биљану Николић са пројектом и деловањем организације REF, а Биљана Николић је њој представила нашу ПУ и рад Мале школе. Посебно је истакла пројекте на ESEP платформи у којима учествују деца, након чега је Ана Дураки изразила жељу да посети Малу школу и да се ближе упозна са пројектима.