• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
197.jpg

ВРТИЋ "ВРАПЧИЋ"

Дечија недеља  05.10.-09.10.2020. под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа“, у вртићу „Врапчић“ обележена је низом активности, којима смо се трудиле да, уз поштовање свих препоручених мера ГЗЗЈЗ, нашој деци улепшамо и обогатимо искуство радошћу дружења и давања.
У понедељак су  деца имала прилику да након разговора о другарству и пријатељству, дељењу и поклањању, покажу своје уметничко умеће и од различитих перлица направе „Наруквицу пријатељства“ за свог друга.

У уторак су (због кише и лошег времена) уместо предвиђеног Спортског дана у дворишту вртића, организоване Спортске и  Музичке такмичарске игре по радним собама.

Среда је била дан за рад на кооперацији и сарадњи, па смо скупа, у ходнику вртића правили од јесењих плодова  „Јесење рамове“  које смо после активности искористили да се у њима фотографишемо и тако овековечимо овај дан.
Четвртак је био дан за сарадњу са основном школом „Јован Цвијић“ чије просторије користимо, и то тако што смо били гости код учитењице првог разреда, која је за нас припремила ликовну радионицу „Совице свезналице“.

Петак, као последњи дан ове Дечије недеље био је резервисан за Велику дечију томболу.
Сваки родитељ је донео неки поклончић у вредности до 100дин. који смо упаковали и на њега написали број. Деца су извлачила број, препознавала га на поклону и тако  „освајала“ своју награду.

106.jpg

ВРТИЋ "ВРАПЧИЋ"

Дуга је симбол наде, љубави и пријатељства и зато ће наши домови данас бити украшени .

Дугу можете направити својим телом, зар не? Хајде да пробамо....извијте се што више можете...

Дугу можете нацртати, направити од колаж папира, од новина, правити отиске предметима или штапићима за уши, од штипаљки, сламчица, различитих предмета, по слободном избору, испод дуге можете додати и лепу поруку .                                      

А, ево и једна идеја која је потекла од наших другара из Италије...

Нама се, допада, а вама?  

Ако сте, као и ми, поносни на своју Дугу...окачите је на прозор, терасу...поделите је са свим људима добре воље...и не заборавите...

СВЕ ћЕ БИТИ ДОБРО!