• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
190.jpg

ВРТИЋ "СУНЦОКРЕТИ"

1) Вртићи поново отварају своја врата за малишане, па смо искористиле рецитацију једне васпитачице „Вртић ме зове“ да пожелимо добродошлицу другарима.

"Вртић ме зове"

Зазвонио мали сатић

Затим чујем мио гласић

Мама каже: „Брзо устај,

од вртића не одустај!“

Срце моје пуно среће

У вртић се опет креће,

да се играм, смејем, дружим,

другарима руку пружим. 

Морам брзо ја да стигнем,

Из кревета се подигнем

Обучем се и појурим

Извините јако журим.

Васпитачи шире руке,

Прошле су нас наше муке

Грлимо се сви од реда

Да те пустим рука не да.

Другарство и игра зову

Запевајмо песму ову

Можда нисте ово знали

НАСТАВЉАМО ГДЕ СМО СТАЛИ!

2) Игра са геометријским облицима

 Од понуђених геометријских облика, деца се играју и стварају слике...

 

 

179.jpg

ВРТИЋ "СУНЦОКРЕТИ"

1) БАМБУЧИ У КУЋНИМ УСЛОВИМА

Рецепт за домаћи пластелин показао се као одлична ствар, па смо га искористили за предлог игре "Бамбучи", за који могу користити пластелин, чачкалице, сламчице, штапиће за уши.

2) БАЦИ КОЦКУ

Предлог за игру "Баци коцку". Нацртајте 6 квадрата, дете баца коцку. Задатак је да исече онолико делова пластелина на који је број пала коцка и смести у један од квадрата.

3) Игра СВУЦИ- ОБУЦИ

Опис игре: спојити столице тако да дете има могућност да се провуче као кроз тунел.

Након изласка из тзв тунела скида са себе један комад одеће или обуће и оставља то на последњу столицу.Скинути може патофну, чарапу, прслук, џемпер, јакну, дукс..

Враћа се поред столица на почетак и поново улази у тзв. Тунел од спојених столица, по изласку скида још један део одеће и тако онолико пута колико има година четири или пет. Када је завршено скидање пролази још једном кроз тунел и сада се брзо што брже може облачи. Мерити штоперицом време од почетка игре и мотивисати дете да постигне свој рекорд у брзом свлачењу и облачењу.

Уколико су брат или сестра расположени игра може бити у у пару свако свој тунел од по три столице пролази и труди се да савлада што пре задатак.

Овом игром подстичемо децу да овладају процесом самосталног свлачења, облачења, изувања, обувања,извртања ногавица, рукава, откопчавања, закопчавања, а истовремено задовољавамо детективу потребу за смислени кретањем ...

4)  ЈА НА МАПИ

"Ја на мапи" - деца цртају у најмањем кругу себе, у својој кући-породици, а онда у све већем кругу себе на мапи, односно у својој улици,  вртићу, граду...

5) МИ СМО КРЕАТОРИ

 " Ми смо креатори, односно шта волим да носим." Деца треба да нацртају себе (дечак, девојчица), и пар одевних комбинација које се савијају на пола. Када направе три, четри одевне комбинације могу и да праве необичне, односно да комбинују две различите креације.

154.jpg

ВРТИЋ "СУНЦОКРЕТИ"

1) Игра “Прати инструкције”

Родитељи по задатом  шаблону  задају инструкције деци. Потребно је  да нацртају четри круга и сваки представља главу дечака, девојчице, чике. Деца доцртавају на налог...девојчица има зелене очи и црне кикице. Она има мали нос и смеје се. Девојчица има и минђуше. Дечак има плаве очи и браон косу. Има велики нос и мала уста, и носи шешир. Други дечак има браон очи и црну, локнасту косу. Носи плаве наочаре, и има тужна уста. Човек има црну косу, и има црне бркове и браду. Чика има плаве очи и смеје се.

 2) Игра „Веселе играчке“

Деца  имају задатак да опцртају своје омиљене играчке, а потом нека их обоје ликовном техником по свом избору.

Материјал потребан за ову игру : Играчке, папир, боје и извор светлости ( Сунце или лампа).

 

136.jpg

ВРТИЋ "СУНЦОКРЕТИ"

Сунцокрети

 

На једном брдашцету Вишњичке бање иза једне гране,

налази се један вртић и ту

броји дане.

Дане љубави и игре

и дечице која се врте као чигре.

Он поносно стоји и

годинама генерације броји.

Пружа деци љубав, знање

и радост даје.

Волео би да детинство

вечно може да траје.

Данас му је рођендан

и он нема великих жеља,

сем да се између његових зидова

чује граја и весеља.

И да увек буде као цвет

по коме је добио име,

окренут ка Сунцу,

знате то је онај цвет Сунцокрет.

Децо вртић ВАС чека,

да стекнете другаре нове

и да се играте до школе.

 

115.jpg

ВРТИЋ "СУНЦОКРЕТИ"

 

1) Сађење биљака

У чашу са земљом ставити неколико семенки,залити их и посматрати шта ће се десити за неколико дана. Децо, са  родитељима попричајте шта је потребно да би биљка порасла.Можете цртежом приказати процес клијања и раста биљке.

2) Расцветало дрво

Почело је пролеће, скрените  деци пажњу на промене у природи,посебно на промене у крошњама дрвећа. Задатак за децу је да насликају дрво у цвату.

 Родитељи, ево и рецепта за домаће темпере:

  • 2 кашике брашна
  • ½ кашичице соли
  • Боја за колаче
  • Вода да се направи гушћа маса

https://www.maminsvet.rs/2013/09/09/napravite-domace-tempere/


3) Игра "Мали чаробњаци"

Деца  решавају проблем неслагања између пса и мачке, или брата и сестре. Проблем  решавају цртањем, могу да  смисле и чаробну  реч,знак,стих којим настаје чаролија која може да реши проблем. Неки су направили чаробни штапић, а оно што је увек исправно решење јесте чаробна реч извини!

4) Бројевни низ

Деца  имају задатак да опцртају своју шаку,а затим да исеку пет пута своју  шаку и од њих да направе бројевни  низ од 1 до 5, приказујући број на прстићима шаке.

5) Игра асоцијације

Ми  предложемо реч „срећа“ , а деца одговорају прво што помисле када чују ту реч, на шта их асоцира.  Одговори су : љубав, сладолед, дружење, игра, фудбал, другови, загрљај, здрави сви... Циљ игре је развој креативног мишљења код деце.

99.jpg

ВРТИЋ "СУНЦОКРЕТИ"

У оквиру сталног стручног усавршавања васпитача и медицинских сестара васпитача, у нашем вртићу организујемо приказе семинара из различитих области васпитања и образовања, примену наученог са стручног усавршавања, приказе  приручника..

98.jpg

ВРТИЋ "СУНЦОКРЕТИ"

У оквиру сарадње са друштвеном средином обилазили смо Основну школу „Милена Павловић Барили“, библиотеку, пијацу, околину нашег вртића.