• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
356.jpg

ВРТИЋ "СРНА"

Негде почетком октобра сазнале смо да ће се у Овчи, у дворишту ОШ "Краљица Марија", одржати манифестација подршке Милици Анђелковић, девојчици којој је дијагностикована акутна мијелоидна леукемија са високим ризиком. 

       Предложиле смо родитељима да се и вртић одазове хуманитарној акцији и сви су се сагласили да би то била одлична лекција људскости и емпатије за наше малишане. Деци смо објасниле шта припремамо и још сутрадан у вртић су пристигле играчке: нове, неотпаковане, неке половне, али одлично сачуване, затим књиге и слагалице. Међутим, оно највредније, што нас је посебно одушевило и на шта смо нарочито поносне, били су дечији продукти: наруквице са именима (чак и за љубимце!), свећњаци, теглице-касице, саксије са цвећем, мирисне врећице лаванде, бакини колачи и још много тога.
       Нећемо се хвалити да је наш штанд био најпосећенији. Похвалићемо се да смо 15.октобра научили како помоћи и шта значи хуманост на делу. Нама је било пуно срце и вратили смо се кући срећнији што је наше мало Милици значило пуно. Шаљемо вам слике, па процените сами. 
       Поздрав из Овче! 

68_1.jpg

Вртић "Срна"

  

54_1.jpg

Вртић "Срна"

.  Темом смо се бавили од септембра 2018.год. Прво смо посетили апотеку у Овчи и упознали се са занимањем фармацеутског техничара. Посетили смо и библиотеку  „Милутин Бојић“ и на тај начин смо се упознали са занимањем библиотекара, а онда смо и постали чланови истоимене библиотеке и свако је добио своју чланску карту. Затим смо посетили  пекару у близини вртића и такође се упознали са занимањем пекара и продавца у пекари.  У госте дошла мајка детета П.А. која је по занимању медицинска сестра и она нам је ближе приближила своје занимање, на поклон нам је донела многа средства за игру, која су везана за ово занимање и тиме обогатила наш центар лекара.  Потом смо обишли пошту у нашем насељу и упознали се са људима који тамо раде, затим је уследило слање писама и убацивање у поштанско сандуче. Крајем месеца јануара током прославе Св. Саве обишли смо и Православну цркву „Цар Констанстантин и царица Јелена“ и  поразговарали са свештеником ове цркве који нам је ближе објаснио његово занимање-свештеник. Пре свих наших одлазака  смо се припремали  у вртићу и разговарали о установама које ћемо тога дана посетити , осмишљавали смо питања која ћемо постављати запосленима у различитим установама. А по доласку у вртић сумирали смо наше утиске. Нашу малу авантуру планирамо да наставимо посетама стоматологу, аутомеханичару, а планирамо да у госте позовемо и једну мајку која је по занимању фризер.