• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
275.jpg

ВРТИЋ "ПЛАВИ ЧУПЕРАК"

Дана 4.10.2021. је вртић "Плави чуперак" постао поносни власник једног компостера. Како је он ту стигао? Идеја је постојала одавно али се акција интензивирала када је у групи на фејсбуку "За мање смећа и више среће" постављена објава да деца и професорка у Хемијско прехрамбено технолошкој школи праве компостере и поклањају их. Васпитачица Маја је пријавила вртић и имали смо среће да смо га и освојили.

Након мало дужег договарања, добијања свих потребних дозвола и обезбеђивања превоза, у наш вртић је дошла једна Маја која је својим возилом пребацила компостер од школе до вртића, а потом су дошле Миља и Весна које су деци, а и великима објасниле на шта све треба обратити пажњу, где је најповољније место за постављање и шта је све потребно за успешно компостирање. Весна и Миља су нам донеле тематске бојанке, понудиле помоћ око сваког евентуалног проблема везаног за компостирање. Деца су са родитељима прикупљала материјале потребне за ову акцију и тиме је овај диван круг заокружен. Оваква сарадња нам је драгоцена и веома смислена, јер "благо" које будемо добили на крају овог циклуса компостирања ћемо користити за даље чаролије.

94_1.jpg

ВРТИЋ "ПЛАВИ ЧУПЕРАК"

Поводом дана Светог Саве предшколска група и васпитачи вртића „Плави чуперак“организовали су Светосавску приредбу. Приредбу је пратио пригодан програм уз народне приче, песме, традиционалне игре, рецитације као и занимљивости о животу и делу Светог Саве, његовом значају за децу и људе. Сценографија је била употпуњена народним ношњама, ручним радовима а целокупан доживљај пратила је прилагођена музика музичке групе „Ђурђеви Ступови“ и „Балканика“. У преподневним часовима приредба је организована за особље и децу објекта као и за позване госте, а у послеподневним часовима за родитеље деце.