• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
109.jpg

ВРТИЋ "ЈЕЖУРКО, ДЕПАДАНСИ И МАЛА ШКОЛА"

1) Игра пластелином

  • Вежба за развој фине моторике, развој маште и креативности

Уколико немате пластелин, предлажемо да га направите сами код куће са децом

Рецепт: 3 шоље брашна, пола шоље соли, 3 кашичице соде бикарбоне, 3 кашичице уља, 2 шоље кипуће воде.

Деца могу да измешају све састојке, а родитељи да додају врућу воду и измешају смесу. Смесу поделити у лоптице и по жељи  додајте боје. Домаћи пластелин може да стоји у фрижидеру неколико недеља.

Деца могу да направе од пластелина мотиве пролећа.

2) Игра „Меморија“ 

Ево предлога како можете  да направите игру „Меморија“. У дно чепа залепите сличице по вашем избору: боје, цвеће, животиње,... и игра може да почне. Чепове сачувајте како бисмо наставили нашу хуманитарну акцију сакупљања чепова.

3) Танграм

Реч ТАНГРАМ означава замршеност или занимљивост. Састоји се од седам делова равних ивица и пружа велики број могућности слагања. Делови који чине танграм су: два мала троугла, један троугао средње величине, два велика троугла, један квадрат и један ромбоид.

Препорука: Сви ови делови могу се изрезати из једног квадрата. Оно што је још интересантно у размери ових делова јесте то да троугао средње величине, квадрат и ромбоид имају двоструко већу површину него мали троугао. Сваки велики троугао има четвороструку површину малог троугла.

4) Бројеви и скупови

 Задатак детета је да препозна бројеве и придружи симболе слици, или у другом случају да придруже лоптице од ватице одговарајућем броју. Нпр: У корпицу са бројем три, сами стављају тај број лоптица.