• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
227.jpg

ВРТИЋ И ЈАСЛЕ "КОЦКИЦА"

  

123.jpg

ВРТИЋ И ЈАСЛЕ "КОЦКИЦА"

Данас  знамо  да  ниво  дечијег  говора  зависи  од  степена спретности   финих  покрета  прстију руке. Утицај  импулса из мишића руку  је од  толиког значаја само у дечијем узрасту и утиче на формирање  моторних  говорних области. Руке дају  информације   мозгу   додиром   и  кретањем, а  уједно  су средство изражавања стеченог знања гестом и писањем. То нам   говори   да  су  покрет  и  вербална   комуникација  неопходни   за  усађивање нових информација и требали би бити интегрисани у свакодневном раду са децом. ( „Спретни прсти-спретан језик“,  аутор  текста:Аница Јездић)

  Материјал потребан за активност:корнет за јаја(паковање за 10 комада),пласична јаја из „Киндер“ јаја,мале животиње играчке, папирићи  са  нацртаним  симболима  (Сунце, срце, кућа,дрво...)или обојени основним бојама и гумице за тегле.

  • У пластична јаја  ставити  мале  животиње  играчке  или уролане нацртане(обојене) папириће.
  • Јаја поређати у корнет, затворити и ставити неколико гумица за тегле.
  • Дете подстицати да отвори корнет. Затим да узме јаје , отвори га и извади садржај . Подстицати га да препозна и именује садржај(или боју) из јајета.

  Да би се усавршавала меморија,јаја можете обележити нпр.бојом(јестивом) или симболом  и поређати на одређена места у корнету.Дете треба да  врати јаја на иста места на којима су била у корнету.