• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
229.jpg

ВРТИЋ "БУБАМАРА"

Деца из вртића „Бубамара“ заједно су, у дворишту, обележила Дан Установе. Прославу 102. рођендана пратиле су игра, песма и бројне спортске активности такмичарског карактера, организоване на отвореном. Неке од њих су: пикадо, преношење лопте између ногу до циља, скакање у џаковима, качење штипаљки на обруч, преношење лопте помоћу палица по задатој путањи, скокови уназад преко ластиша... Игре су реализоване у пару и малим групама, а такмичари су носили заставице- обележја вртића наше Установе. Уз „торту“, „ватромет“, балоне, рођенданску песму и честитку деца су упутила поруку свој деци планете:

Из Бубамаре жеље лете,

чувај се малени свете,

 нека нас буде што више,

 нека се само осмех за осмехом ниже,

другарство и љубав нека заувек трају

и игре никада не престају!

195.jpg

ВРТИЋ "БУБАМАРА"

Током Дечије недеље, деца и васпитачи вртића „Бубамара“ уживали су у следећим активностима:

*Представа за децу: „Уображена мишица“, чији су реализатори васпитачи из вртића „Бубамара“, имала је за циљ промовисање животних вредности. Изазвала је код деце позитивне реакције и подстакла их на промишљање о поруци коју садржи.

*Креативна радионица: „Лептирићу шаренићу“, чији је реализатор родитељ Ј.С, по занимању учитељица, код деце је изазвала прегршт позитивних реакција, подстакла маштовитост, наступ пред групом и представљање својих „крила“.

* Активност: „Бубамарина лабораторија“, чији су реализатори деца и васпитачи, била је по речима деце „магична“, јер су њихове васпитачице изводиле трикове. Експерименти чије извођење је у потпуности окупирало дечију пажњу и пробудило њихову радозналост су: лава лампа, слоновска паста, купус у дугиним бојама, вулкан, експеримент са свећом и лимуном, шарено млеко...

* Активност: „Спортске игре“, чији су реализатори деца и васпитачи пробудиле су код деце жељу за бављењем спортом и рекреацијом, подстакле такмичарски дух, договор и сарадњу, тимски рад, стрпљење и чекање на ред. Такмичарске игре у којима су деца учествовала су: „Ношење књиге на глави“, „Пикадо“, „Ношење лоптица на тањирићима“, „Обарање чуњева“, „Простирање веша“, „Кула од коцки“...

* Активност: „У свету музике“, чији су реализатори породица девојчице Ј.Ј. из нашег вртића. Наснимљени видео материјал, који је ова музички образована породица припремила за децу имао је за циљ да их упозна са основним музичким појмовима, са изгледом и звуком одређених инструмената, изгледом концертне дворане, као и са клавирским извођењем музике из цртаног филма: „Том и Џери“, као и многим другим квалитетним садржајима. Деца су била изненађена, опчињена и потпуно предана музици, која је код њих пробудила радозналост и жељу за изражавање покретом у њеном ритму.

 

182.jpg

ВРТИЋ "БУБАМАРА"

 Желели смо да им олакшамо, на који начин уз помоћ написаних бројева могу најбрже цртањем да дођу до њиховог изгледа. У прилогу вам шаљемо на који начин и ви можете уз помоћ бројева да нацртате животиње. Узгред, погледајте како су то мали Бубамарци урадили, надамо се да ћете уживати као и они. (https://www.pinterest.com/pin/737112663999838387/)

157.png

ВРТИЋ "БУБАМАРА"

1) „БРОД ОД ПАПИРА“

На YouTube каналу пронађете линк (https://www.youtube.com/watch?v=isa-3aDyJhA), како можете да направите брод од папира, деца воле овакве ствари, погледајте како су Бубамарчићи уживали у изради својих бродова . Ми смо их употребили за за вежбе дисања „ЉУЉАЊЕ БРОДА“ (опис вежбе: лези на под, на леђа са јастуком испод главе, да можеш да видиш свој стомак. Стави брод на стомак, а руке поред тела. Полако удахни на нос и издахни на уста. Посматрај како се за то време на твом стомаку брод подиже и спушта, док дишеш плитко и дубоко. Понови вежбу неколико пута). Брод је послужио и за безброј других игара, које су деца осмислила заједно са својим родитељима, некима и као идеја да направе и друга превозна средства. Нпр. авион...

2) РАМ ЗА СЛИКЕ

Направите рам за слике од картона и уз помоћ обојеног папира га украсите, можете и употребити налепнице, или било који материјал који вам је доступан у кући, или једноставно, нацртајте нешто лепо на њему и у исти тај рам ставите своју омиљену слику.

3) КЊИГА 

Уколико желите можете и Ви направити своју књигу, деца могу да илиструју, родитељи да записују дечију машту у говорном изразу...

Надамо се да ћете уживати у томе као и ми. 

 

139.jpg

ВРТИЋ "БУБАМАРА"

1) Писмо

Будући да у новонасталим околностима већина нас је морала да се физички одвоји од себи драгих особа (бака, дека, другара...) и поред напредне технологије, предлажемо вам да ступите у контакт једним лепим писмом, које ћете послати вама драгим особама које вам недостају, можете да родитељима издиктирате жељени текст, може писмо да буде и у виду цртежа. Размислите, напишите, нацртајте... Сигурне смо да ће тај неко ко чита уживати у њему.

2) Хигијена и здравље

С обзиром на период у коме се налазимо, најзначајније је то, како водити рачуна о себи, хигијени, здрављу. Како би све ово брзо превазишли, предлажемо вам да са вашом децом разговарате и истражујете на ову тему. Потом направите плакат који по мишљењу деце, ставља у први план најзначајније у овој ситуацији, плакат деца могу да нацртају, или залепе у виду колажа. Уколико имате на располагању старе новине, или часописе, они могу из  истих да изрежу слике прибора, који је потребан за одржавање хигијене... Нпр. Нацртају себе у средини, а око себе све оно што нам је неопходно да одржавамо хигијену, или на који начин можемо водити рачуна о свом здрављу.