• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
183.jpg

ВРТИЋ "БОШКО БУХА"

 
 

1) КАСТАЊЕТЕ

За израду овог музичког инструмента, који потиче из Шпаније, није вам потребан посебан материјал. Можете их направити од амбалажног материјала, а осим картона и металних чепова, потребни су још лепак и фломастери.

Картон исеците у облику издужене елипсе дужине 8 цм и ширине 3 цм, а онда украсите шарама по жељи. Близу средине га савијте 2 пута са размаком од 1цм,а онда залепите чепове близу ивица са обе унутрашње стране.За потпуно уживање свирањем кастањетама направите пар,за сваку руку по једне и уживајте!

2) „ РУКЕ У ОГЛЕДАЛУ“

 За израду ове игрице, потребна су вам:

* два пластична чепа ( могу бити различитих, могу и истих боја)

*фломастери или дрвене бојице ( битно је да остављају видљив траг)

*бели папир (отприлике  величина блока бр. 5)

Задатак је да деца паралелно повлаче чепове преко линија а брзину бежбања, као и линије које будете исцртавали можете прилагодити детету.

Ово дидактичко средство подстиче развој моторике, координацију око-рука , јача пажњу код деце.

 

108.jpg

ВРТИЋ "БОШКО БУХА"

Кромпир пресечете на пола и издубите облик цвета.На тањирић истиснете темпере и правите жељену нијансу...Задужите дете да прстићима меша боје и нијансе правите заједно...Када сте све припремили дете умаче кромпир у боју и прислања га папир,остављајући траг...Уколико немате темпере можете да искористите сок од цвекле,кафу,чај,сок,шминку,пасту за зубе...Будите маштовити и употребите оно што имате у кући...

Уживајте у цветићима!