• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
380.jpg

ВРТИЋ "БОШКО БУХА"

У оквиру Дечије недеље, чији је слоган гласио: ,,Велико срце, деце Србије“, организовали смо велику хуманитарну акцију под називом „Велико срце за сву децу.“ Том приликом, показали смо колико су велика срца наше деце, али и родитеља. Повод за покретање овакве акције је проистекао из жеље да се помогне најмлађој и најугроженијој деци, са циљем да сва деца имају оно што је потребно за срећно одрастање. У овој акцији су учествовале све групе вртића ,,Бошко Буха,“ заједно са родитељима. У сарадњи са хуманитарном и добровољном организацијом Црвени крст, сазнали смо да је деци најпотребнија топла гардероба и играчке. Том приликом родитељи су доносили чисту и очувану дечију гардеробу и играчке са којима су деца престала да се играју. Донете ствари смо спаковали, а затим их предали предстваницима Црвеног крста.

Такође, организовали смо  хуманитарну акцију под називом ,,Играчка на дар“. Ту идеју су подржали родитељи који су дали предлог да сакупљамо играчке за децу на болничком лечењу из Крушевца. За ту установу смо сазнали од маме девојчице из групе, која је здравствени радник, и која нам је предложила ту дечију болницу. Како бисмо им измамили осмех на лице и улепшали боравак на лечењу, родитељи су у договору са васпитачима, осим играчака доносили и различите материјале, конструкторе, свеске, бојанке, прибор за цртање и писање. Донете поклоне смо заједно са децом запаковали у велику кутију коју нам је донео један од родитеља.
Деца су нацртала цртеже којима смо оплеменили поклон пакет, а затим смо га послали на адресу дечије болнице, уз помоћ курирске службе из Београда.