• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
5_1.jpg

Шумске незгоде

У нашем вртићу већ месецима уназад, рециклирају се флаше, лименке, тетрапаци, папир. На улазу у вртић „Дунавска бајка“ постављене су кутије у које деца и родитељи свакодневно убацују све оно што су потрошили, а што загађује нашу средину.

            Сложићете се, спојили смо лепо и корисно. Код деце смо повећали свест о значају заштите природе, али и о томе шта све можемо са рециклираним материјалом. У то име, наши вредни васпитачи осмислили су представу „Шумске незгоде“ у којој један зец који је пропутовао цео свет, по повратку у своју шуму, чудом не може да се начуди у шта се она претворила. Али да зека не би патио много, у помоћ му је притекао један дивни меда, којег не занима много тога у природи, осим да грицка и спава. Нажалост, госпођа лија је једини сведок ко то прави ђубре по шуми и уз помоћ својих другара, али и савета шумске виле, успела је да пронађе господина Ђубришу и да му помогне да се све среди.

 

            Као поруку ове представе, свакако смо издвојили завршне речи Јелене Иличин (улога зеке), Јадранке Капељ (улога медведа), Љиљане Станојевић (улога лије), Марије Марјановић (улога шумске виле) и Тање Алимпић (улога господина Ђубрише):

 

„НЕ РАЗБАЦУЈТЕ СМЕЋЕ СВУДА ОКО СЕБЕ, ЈЕР КО ГОД ТАКО РАДИ, НИЈЕ НЕКА ФАЦА. СМИСЛИЛИ СУ ЉУДИ ПАРКОВЕ И ЦВЕЋЕ, А КОРПЕ И КАНТЕ ДА СЕ БАЦА СМЕЋЕ.“