• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
44.jpg

ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА РЕКОНСТРУИСАЛА ВРТИЋЕ "СНЕЖАНА" И "ЗВОНЧИЦА"

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас вртић “Снежана” у Ђушиној улици и јаслице “Звончица” на Карабурми, чију реконструкцију је финансирала општина Палилула.

Он је том приликом рекао да је општина Палилула прошле године за реконструкцију шест објеката ПУ “Бошко Буха” издвојила 25 милиона динара, а да ће ове године та сума бити удвостручена.

-Ми смо урадили потпуно нову фасаду, средили унутрашњост објеката, окречили, заменили прозоре, променили унутрашњу столарију, уредили заштитне ограде. То ће бити наша политика и у будућности, гледаћемо да што више средстава одвојимо за нашу децу да се она осећају безбедније и сигурније и да проводе време у адекватном амбијенту – рекао је Јовичић и истакао :– Трудићемо се да из године у годину повећавамо новац, да улажемо у наше вртиће, јер на првом месту су нам деца што се тиче вођења политике од стране општине Палилула. Желимо да одвајамо средства, желимо да родитељи буду задовољни, да покажемо колико нам је важно и колико нам је стало да нам деца бораве у току дана у хуманим условима, у чистом, педантном простору – нагласио је Јовичић и захвалио људима из вртића који су дали сугестије шта је то што је потребно да се уради и на који начин да се деца осећају боље.

Директор ПУ “Бошко Буха” Вања Најдановић је упутио велико хвала општини и председнику општине. – Ви заиста овде видите једну нову околност у смислу безбедоносног аспекта за нашу децу, не бавимо се козметичким радовима него просто суштински мењамо услове за безбедан боравак деце – рекао је Најдановић.

Руководилац објекта “Звончица” Јелена Ранђеловић Новичић захвалила се испред целог колектива на томе што је њихов објекат, како је рекла, од пода до плафона реновиран и што им је омогућено да уживају у новим условима.

 

– Објекат је само јасленог типа, има 153 уписане деце. У објекту је сада тотално другачија атмосфера, пријатна, светла, топла у правом смислу те речи. Ово ће превише значити и деци и нама. Атмосфера сама, удобност, лакши рад, деца се осећају другачије. Собе су нам много светлије, зими топлије, јер је објекат сазидан 1965. године, столарија је већ била дотрајала тако да је у сваком смислу одлично и хвала још једном – истакла је Јелена Ранђеловић Новичић.

ПУ “Бошко Буха” има 32 објекта на територији општине Палилула. Ове године поред вртића “Снежана” који је недавно реновиран, у плану Општине је извођење већих радова и реконструкција вртића “Јежурко” и “Сунцокрети”