• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
4.jpg

Вртић „Весељко“ , „Балонијада“

 

У вртићу „Весељко“ , поводом Дечије недеље, организовна је „Балонијада“. Деца су са својим родитељима писала на балонима поруке мира, толеранције, дечијих права...Затим смо у дворишту сви заједно уз музику играли плесне кореографије и велики број занимљивих активности са балонима.

 

Детаљније...
5.jpg

Вртић „Срна“

Током дечије недеље у Р.Ј. „Срна“ у Овчи организована је посета  ватрогасаца. Циљ овакве посете био је да се деца упознају са занимањем ватрогасца, алатом и униформом који носи. Деца су имала могућност уласка у ватрогасно возило, паљења сирене, ношења ватрогасних кофи, шлемова, торби...

Детаљније...
15.jpg

Вртић „Срна“

Укључивање родитеља у васпитно-образовни рад

Мајка Марина Табак Молдован нас је посетила у Р.Ј. „ Срна“ током дечије недеље, заједно са оцем Ненадом Љубеновићем који је свирао хармонику.  Мајка је члан КУД-а „Стеуа“ Овча. Циљ посете био нам је да се деца упознају са традиционалним играма  као и са народном ношњом. Деца су имала могућност  да обуку ношњу, као и васпитачи групе и да заједно играју наше традиционалне игре попут „Дивна, Дивна“, „ Ја брдом“... уз пратњу хармонике.

 

Детаљније...
10.jpg

Вртић „Весељко“

Наша деца и васпитачи посетили су позориште „Пинокио“ и уживали у представи „Рибар и златна рибица“.

Детаљније...
Bez naslova.png

Вртић „Јежурко“, манифестација  „Ролеријада плус“

28.09.2019. одржана је манифестација „Ролеријада плус“. Из П.У. „Бошко Буха“, учествовало је око стотину деце која су била пријављена на различите трке – трке на ролерима, дечјим бициклима, на тротинетима, бициклима са два помоћна точка и баланс бициклима.

 

Детаљније...
излет 6.jpg

Вртић "Сунцокрети"

Деца и васпитачи вртића "Сунцокрети" узивали су на излету у Аранђеловцу. Том приликом су обишли Марковачко језеро, пећину Рисовача и Буковичку бању.

Детаљније...
радионица капе.jpg

Вртић "Сунцокрети"

У предшколској групи вртића Сунцокрети реализована је радионица са родитељима, чији је задатак био да родитељи заједно са  децом израде матурску капу коју ће користити у делу сценарија током реализације завршне приредбе.

 

Детаљније...
рад  саобраћај (2) (2).jpg

Вртић "Сунцокрети"

У вртићу „Сунцокрети“ деца и родитељи су од рециклажног материјала правили превозна средстава у оквиру теме „Саобраћај“.

Детаљније...
buha1.jpg

Вртић и јасле "Бошко Буха"

Завршна приредба старије јаслене групе 

,, Било нам је лепо слатко, али слатко траје кратко“

Детаљније...
адаптација.jpg

АДАПТАЦИЈА ДЕЦЕ НА ВРТИЋ

Полазак у вртић представља за свако дете промену у животу, важан догађај за њега и родитеље.

Детаљније...
цврчак1.jpg

Вртић "Цврчак"

У сусрет лету и летњим темама, васпитачи и медицинске сестре васпитачи вртића "Цврчак" су, својом креативношћу и радом, допринеле да се деца осећају као у бајци. У галерији погледајте како смо уредиле ходник вртића.

Детаљније...
IMG_20190618_095206.jpg

Актив за заинтересоване васпитаче и васпитаче који у својим групама имају децу којој се пружа додатна подршка у ВО раду на тему „Приказ рада са децом у развојној групи“

Актив на тему „Приказ рада са децом у развојној групи“ реализовала је Катарина Матић, дефектолог у развојној групи у вртићу "Весна".   Тема је обухватила представљање рада и функционисања отворене развојне групе, планирање и спровођење ВО рада, облике сарадње са васпитачима и родитељима. Након тога дате су кратке смернице за рад са децом са тешкоћама у развоју у редовним групама уз размену мишљења и изношење конкретних примера од стране васпитача који у својим групама имају децу којој се пружа додатна подршка. Том приликом васпитачи су изразили интересовање за садржаје, практичне примере и савете који би им помогли у раду. На крају излагања представљен је и случај дечака са ретким синдромом који борави у развојној групи са нагласком на значај ране интервенције као и добре сарадње са родитељима.

Детаљније...
20180605_093347.jpg

Вртић "Срна"

У оквиру вишемесечног бављења темом  „Занимања људи“ током радне 2018/2019.год., деца мешовите групе  вртића „Срна“ у Овчи, у пратњи васпитача Данијеле Величковић и Бранкице Стаменковић , обишла су различите установе.  Циљ оваквих посета био је да се деца боље упознају са различитим занимањима људи, униформама које су потребне на различитим радним местима, као и алатом који се користи у различитим професијама.  

Детаљније...
20190606_101609.jpg

Вртић "Весељко", пролећни карневал

У ОШ „Васа Пелагић“, одржан је традиционални пролећни карневал на коме су учествовали наши предшколци.

Детаљније...
м сунц.jpg

Вртић и јасле "Мали сунцокрети"

Крајем априла 2019.године у сарадњи са организацијом „Србија Шуме“ у нашем вртићу организована је радионица на тему екологије и заштите животне средине.

Након тога засадили смо три јасена у дворишту вртића,  заједно са децом и представницима организације „Србија Шуме“. 

 

Детаљније...