• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
лаб.jpg

ВРТИЋ "БУБАМАРА"

Током Дечије недеље, деца и васпитачи вртића „Бубамара“ уживали су у следећим активностима:

*Представа за децу: „Уображена мишица“, чији су реализатори васпитачи из вртића „Бубамара“, имала је за циљ промовисање животних вредности. Изазвала је код деце позитивне реакције и подстакла их на промишљање о поруци коју садржи.

*Креативна радионица: „Лептирићу шаренићу“, чији је реализатор родитељ Ј.С, по занимању учитељица, код деце је изазвала прегршт позитивних реакција, подстакла маштовитост, наступ пред групом и представљање својих „крила“.

* Активност: „Бубамарина лабораторија“, чији су реализатори деца и васпитачи, била је по речима деце „магична“, јер су њихове васпитачице изводиле трикове. Експерименти чије извођење је у потпуности окупирало дечију пажњу и пробудило њихову радозналост су: лава лампа, слоновска паста, купус у дугиним бојама, вулкан, експеримент са свећом и лимуном, шарено млеко...

* Активност: „Спортске игре“, чији су реализатори деца и васпитачи пробудиле су код деце жељу за бављењем спортом и рекреацијом, подстакле такмичарски дух, договор и сарадњу, тимски рад, стрпљење и чекање на ред. Такмичарске игре у којима су деца учествовала су: „Ношење књиге на глави“, „Пикадо“, „Ношење лоптица на тањирићима“, „Обарање чуњева“, „Простирање веша“, „Кула од коцки“...

* Активност: „У свету музике“, чији су реализатори породица девојчице Ј.Ј. из нашег вртића. Наснимљени видео материјал, који је ова музички образована породица припремила за децу имао је за циљ да их упозна са основним музичким појмовима, са изгледом и звуком одређених инструмената, изгледом концертне дворане, као и са клавирским извођењем музике из цртаног филма: „Том и Џери“, као и многим другим квалитетним садржајима. Деца су била изненађена, опчињена и потпуно предана музици, која је код њих пробудила радозналост и жељу за изражавање покретом у њеном ритму.