• Тел : 011/ 7292-331
  • Радно време : 06:00 - 18:00
  • Адреса : Прерадовићева 2a, 11000 Београд
razves.jpg

ВРТИЋ "ВЕСНА"

1) Активност за вежбање мускулатуре лица,уста и језика, визуомоторне координације, развој креативности и маштовитости

Потребан материјал: папир,водене боје,сламчица

Предлог је да децапонове делове главе и на папирунацртају главу, затим косу тако што ће водене боје размазати дувањем у сламчицу.

 2) Цртање у песку или брашну, соли... у зависности од могућности. У већу равну, оивичену посуду сипајте песак и нацртајте детету облике или линије на папиру, које треба да направи прстом у брашну. Ова активност код деце развија визуомоторну координацију, графомоторичке способности, пажње и памћења, учења облика, бројева. Почиње се од једноставних облика који се касније усложњавају. У прилогу смо послале предлоге облика и линија.

 3) Играмо се и учимо боје и бројеве : на папиру различитим бојама напишите бројеве од 1 до 5. Дете треба да пронађе онолико предмета исте боје, колико је написано поред сваке боје и да убаци у кутију или корпу, а затим да их распореде на папире у истим бојама.

 4) Мозгалице из свакодневнице – одећа, (аутор, Марина Јанковић) – радни лист са вежбама за подстицање сазнајног развоја.

 5) Активност за развој креативности, фине моторике, спретности, прецизности, визуомоторне координације

 Потребан материјал: маказе, ролне од картона, папир,бојице, лепак..

 Деца треба да нацртају или направе „лутке“ за шишање.

 6) Пронађи исто-активност за вежбање меморије

 Потребан материјал: папир, фломастер, различити предмети

 На великом папиру нацртајте облике различитих предмета и играчака. Деца треба да пронађу и споје предмете са одговарајућим облицима.